Saturday, 26 March 2011

hanya salah faham sahaja

 heyy , tadi pegi ipoh sbb nak tgk pameran kerjaya .. err apetah . ramai gak org kat sane especially bbdk sekolah lah . ramai gak aku jumpe org yg aku kenal . oh kat sane aku berase bangga sejenak , sbb ramai kate aku 
' eh form bpe ? form 5 ke ?'
lalu aku menidakkan pernyataan mereka , aku ckp aku baru form 3
aku pelik , knape depe ckp aku form 5 , sedangkan kalu aku ckp aku tahun 6 pun , diorang boleh percaya . abg aku kate , sbb muke aku byk pimples , sbb tu org kate aku dah form 5 =='
okay , then lps pegi pameran tu singgah jap RIAMODA -,-  
then , pegi Tesco , sbb nak beli brg dapur 
aku tak ikut pun sbb boring , so aku ngan abg aku pegi mkn kat nasi kandar PELITA
fuhh layan ! mkn nasi berlauk pada pukul 6 pm , hohohh
suddenly , terpandang amirah * junior form 2
mak dea merupakan guru di sekolah rendahku 
aku just senyum je kat diorang . 
pastu jumpe pulak hazirah and family 
aku gi lah salam mereka , then cikgu khairon tanye 
'spe tu ? pakwe ke ?'
caittt , tu abg saya lah cikguuuu 
lalu cikgu menjawab 
'ohh , igt pakwe tadi'
aku terus buat muke suci plus innocent 
'ehh bukannn'
pastu tak lame kemudian , ibu aku terjumpe lah cikgu sek rendah aku tadi kat surau , 
lalu guru tersebut berkata kat ibu aku 
'eh tadi igt anak keluar ngan pakwe , rupe rupe nye abg sendiri '
* perbualan nye lebih kurang begitulah bunyinye
so , moral of the story , kadang kala , abg kite pun boleh dianggap bf , so sebelum hendak hebohkan / bgtahu org or whatever sila dptkan kepastian dari tuan punya bdn dulu , heheh xD

* aku ngan abg aku , jarak umur hanya setahun sahaja 

No comments:

Post a Comment