Monday, 25 April 2011

pftt , ILY cameron !

assalamualaikum and hello guys ! 
pada hari sabtu bersamaan 23 April until 24 April prs members and Pertina mengadakan lawatan ke Cameron Highland.kami naik bus,at first tgk cite apetah psl sesat dlm hutan.kami sume boikot cite tu,suh abg bus tukar cite laen.peh tu dea kate tade cite laen dah, ngangkung adelah,kami tanak jgk.
lalu,nak tahu kami tgk cite ape ? 
kami layan Jiwang Rock , hahah . best kot karoeke dlm bus,layannn ! 
kami ddk berduaa ! xD

setibanya kami di sane,singgah strawberry farm dulu,then pegi mkn kat Taman Sedia dikelilingi bunga-2 yg indah and segar xD kami bwk bekal dri rmh dan mkn same-2 , Ya Allah,kenyang gilaa ! disamping itu,kami ade jgk snap-2 kat situ,nak tgk,nahhh
oh ini kat strawberry farm , dgn anak cikgu,Fahmi,yg juge merupakan adek eika



kat taman sedia,
berposing lps perut mcm nak meletup akibat kekeyangan melampau ><
lps mkn,kami pegi mardi 
jln-2 sekitar mardi and solat disana.
lebih kurang pukul 2 kot,kami pegi ke tempat penginapan,iaitu Apartment Arabella
then,letak brg,lepak-2,sembang-2,
pukul 5 tu cikgu kata nak buat tressure hunt kat tmn sedia tapi hujan !
pastu dlm pukul 6 lebih kot,hujan berhenti,buat tressure hunt kat kawasan apartment je.
susah kot dea punya permainan,huhhh xP
mlm tu kami pegi psr mlm brincang ! tpi sekejap je,dlm half an hour jr.lgipun psr mlm tu dah nak ttp * sedih tahuu T_______T
mlm tu aku,umai,aimy,ema and kak nad tidur sekatil ^^
act cameron dah tak sejuk sgt pun,tidur tak pakai selimut pun takpe 
bak kata kak aisyah , 
'aircond kat rmh,sejuk lagi' heee
esoknya , 24 April
kami bgn awal-2 pagi,mandi and breakfast,then naik bus pegi 
JUNGLE TREKKING !
serious penatt gileee ! kitorang jln dlm 10 kilometer kot dlm hutan tu , pehhhh 
maap gambo tak jelass , heee

dlm 3 jam jugak kami dlm hutan tu,turun naik bukit , pehhh mencabar betul !
act photos kitorang dlm hutan nie byk dicaptured oleh kak dibah,tapi dea tak upload kat dlm facebook lagi 
lps selesai jungle trekking,kami balik ke apartment kitorang.kemas bag and lunch ! 
sedap bebeno rse nye masakan cikgu RPK nie * thumbs up ^^
pastu,ade lah kami singgah kat kedai souvenier and ladang teh
tapi sekejap gila,setengah jam je 
cakap comel kalu tak , tanak kawan , tehee x)

otw pegi psr mlm brincang
 dlm pukul 5.30 pm kami sampai kuala kangsar bandar diraja , cehhh :]
tamatlah pengembaraan kami selama 2 hari 1 malam , hehee 

ILOVE KORANGG ! the best lahh korang , xD
senior yang da boom , kak nad,kak nadhi,kak syarfa,kak aisyah,kak nana

No comments:

Post a Comment